Sarcastic spot

Sarcastic spot

duminică, 31 mai 2015

Noragami

Name: Noragami
Nr. episoade: 12

Concluzia: Prea putine episoade :((((  In ciuda faptului ca are doar 12 episoade este un anime extrem de interesant. Yato este un zeu fara templu care incearca sa stranga bani ca sa-si construiasa unul si care vrea sa-si faca un renume in randul oamenilor. Metoda lui: isi scrie numarul de telefon pe unde apuca si in schimbul a 5 yeni indeplineste orice dorinta. Practic e un fel de omul bun la toate, pentru ca majoritatea dorintelor pe care le indeplineste sunt ceva in genul m-am piedut pisica, gaseste-o, spala-mi baia si tot asa. Intre timp mai lupta si cu niste demoni care imping oamenii sa faca rele. Anyway, in timpul unei "slujbe", o fata Hiyori il vede si incerca sa-l salveze din fata unui tir doar ca ajunge ea sa fie lovita. Ca sa se revanseze Yato o salveaza doar ca din greseala o transforma in "hanyou" - persoana a carei suflet poate parasi corpul. Practic, fara sa vrea sufletul ei iese din corp si singurul mod prin care-ti dai seama ca-i sufletul, e coada de pisica roz/rosie care-i apare. Destul de amuzant cand isi lasa corpul te miri pe unde si dupa un timp se prinde c-a iesit din el... Si intr-un final il avem pe Yukine, sufletul unui baiat care se poate transforma in sabie.
La inceput nu prea avea mare logica anime-ul. In schimb pe parcurs ajunge sa ni se dezvaluie trecutul lui Yato, de ce il cam cauta alti zei sa-l omoare, care-i treaba cu Nora si legatura dintre arme si posesorii lor. Totusi povestea in sine e destul de dispersata. Se trece de la un subiect la altul foarte repede ca mai apoi sa revina la un subiect anterior, nici macar nu are un story line bine definit. Si asta probabil pentru ca sunt atat de putine episoade in care se incearca sa se cuprinda o multime de informatii, trecut, prezent si viitor. Dar chiar si asa, anime-ul reuseste sa imbine comedia cu actiunea destul de bine. Yato practic face glume din orice chiar si atunci cand Yukine o apuca pe cai gresite. Personal l-as plasa pe Yukine la acelasi nivel cu Suzaku (Code Geass), atat de tare m-a enervat pustiul ala :| Cred ca daca-si fi fost acolo il strangem de gat. Si pe el si pe Hiyori. Bine, ce-i drept a cam fost vina lui Yato pentru ca nu le spunea nimic si nici nu parea serios cand o facea dar totusi... grr.
Dintre zei, Kofuku/Ebisu e cea mai tare. In principiu e extrem de greu sa gicesti zeita cui e, iar atunci cand afli ramai cu gura cascata :)) Plus ca-i tare scumpa cand vine vorba de dorinte. Nici Bishamonten/Veena nu-i rea. She's a fricking badasss, chiar daca il vaneaza pe Yato.

Din pacate asa cum am mentionat la inceput anime-ul are prea putine episoade si cateva lucruri raman nerezolvate. Doar ca nu te lasa in plop cu povestea in sine si te intrebi ce s-a intamplat de fapt ci cu lucruri marunte cum ar fi, va avea Yato vre-odata un templu? Si ii va indeplini dorinta lui Hiyori? Probabil chiar si niste episoade banale ar fi fost ok, pentru ca Yato e foarte amuzant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu