Sarcastic spot

Sarcastic spot

luni, 4 mai 2015

Hamatora & Re: Hamatora


Sezon 1: Hamatora The Animation
Nr. episoade: 12

Sezon 2: Re: Hamatora
Nr. episoade: 12

L-am vazut acum cateva saptamani dar merita sa fie vazut. Parerea mea. Ramasa cu o indecizie destul de mare legata de Guilty Crown m-am apucat de Hamatora. Da, cred ca-mi pot permite sa spun: "Proasta idee..." Nu ca ar fi vre-o pierdere de timp dar Hamatora reuseste sa te bage in ceata si sa te ameteasca si mai tare.
Anime-ul incepe cu o cafenea in care isi desfasoara activitatea si o firma de detectivi particulari ( adica patronul cafenelei le-a inchiriat o masa ca sa poata sa primeasca clienti - deja e un pic wtf). Aflam ca detectivii astia sunt numiti "Minimum Holders" pentru ca detin puteri supranaturale. Nimic prea wow pana acum. Asta pana incep sa preia cazuri care in mod bizar se leaga intre ele. Sunt in principal vre-o 2 echipe ( lucreaza doi cate doi)  la inceput si fiecare echipa cu cazurile ei. Doar ca in mare parte cazurile lor ajung sa se intersecteze. Initial am crezut ca asta o sa fie cam tot anime-ul. Tipii preiau cazuri le rezolva si the life goes on. Doar ca treaba nu sta cam asa. Pe parcurs apare evident si the evil criminal care in mod bizar are ca motivatie personajul principal (adica motivul pentru actiunile lui este :" Vreau sa-l salvez pe Nice") Siii de aici totul o ia pe caile neintelese ale animeurilor, unde ti se ofera mici fragmente din trecut si incerci sa le pui si tu cap la cap poate intelegi ceva. Speri tu speri, dar speri degeaba. Nu te ajuta cu nimic si-ti mai scoate si peri albi. Apoi avem final de serie si din nou totul este lasat in pom. Din fericire exista deja seria a doua deci nu faci pauza si uiti despre ce e vorba.
Re: Hamatora. Spre deosebire de Hamatora partea asta se axeaza mai mult pe cine sunt "Minimum Holders". Care-i treaba cu Nice. Si de unde a pornit toata treaba asta. Mda, si ramai cu gura cascata. Toata lume omoara pe toata lumea si nimeni nu moare ( that's holy sushu). Iar in final e happy ending. Nici n-ai ocazia sa respiri la cate intorsaturi de situatie apar ca s-a si terminat anime-ul si tot ramai cu cateva intrebari. Cel putin eu n-am intelesc prea bine care era treaba cu fratele. Tipa aia poate sa si reinvie oamenii? Iar aialalta era plictisita? Existau pana la urma si efecte adverse? I'm lost.

Daca-l vede cineva si-ntelege la ce ma refer cu nelamuririle sa-mi explice si mie.

Personaje preferate. Nu am. N-am putut sa ma atasez de cineva pentru ca erau prea multi si prea imprastiata toata actiunea. Nu exista un creier principal ci fiecare contribuia cu ceva. M-am uitat la anime mai mult pentru poveste. Cel putin prima serie am lungit-o cu ea ca nu vroiam sa o las balta si sa vad doar sfarsitul. Cred ca ma deranja faptul ca stiau cine-i the bad guy si totusi nu faceau nimic in privinta asta. Sau cel putin nu ceva evident. Cam asa a fost si a doua serie. In loc sa-l urmareasca p-ala, ei se tineau de cazuri ei... Bla, bla. Dude, vrea sa te omoare, wtf are you doing?!

Nu stiu ce sa zic. Am aceeasi problema ca si la Guilty Crown imi place si nu-mi place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu