Sarcastic spot

Sarcastic spot

luni, 27 aprilie 2015

Danganronpa: The Animation





Full name:  Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei - The Animation 
Nr. episoade: 13

Meh, de ce The Animation? Pentru ca teoretic este un visual novel si mai apoi un joc pentru PSP. Initial eu stiam ca este doar un joc. Gasisem un AMV pe YouTube si eram curioasa de anime si am descoperit ca e de fapt un joc. Oh the despair! In general cam asa se intampla (Ana stie). Iar azi tot cautand ceva de vizionat am dat peste Danganronpa - The Animation. Eram omfg cat de tareee!!!! Ce vreau eu sa subliniez acum este faptul ca nestiind de anime m-am cam interesat de subiectul jocului asa ca stiam cam ce se va intampla inclusiv in final. Deci daca e cineva curios, sfatul meu e sa nu citesca nici despre joc. 
Story line-ul urmareste povestea din primul joc aparut Danganronpa: Trigger Happy Havoc. (Imi pare rau ca n-au pastrat si pentru anime numele. Eh, dar acum nu le putem avea pe toate, nu?) Acum, in ce consta povestea? 15 elevi ai unei scoli se trezesc blocati in scoala si un urs de plush, autointitulat Monokuma (a se vedea in imagine) controleza scoala. Ce pot sa spun he's fricking evil! Aflam asta din primul episod, cand ii informeaza pe toti ca singurul mod de a scapa din scoala e sa omori pe cineva fara ca ceilalti sa descopere cine a fost criminalul. Practic dupa ce cineva moare se creaza un consiliu de judecata (class trial) unde toata lumea acuza pe toata lumea si in final voteaza pe cine cred ei ca ar fi criminalul. Cam ca juratii doar ca fac si munca de avocati. Ideea e ca daca nimeresc criminalul atunci acela la randul lui este ucis si jocul continua. Daca nu-l nimeresc tot sunt ucisi mai putin cel considerat criminal. Asa ca este in interesul lor sa caute dovezi si sa nimereasca adevaratul criminal sau mor toti. Normal ca intial nimeni nu-l crede si incearca sa scape, realizeaza ca nu pot si totusi nimeni nu omoara pe nimeni, asa ca apare evil bear si decide sa-i convinga folosind in general diverse amenintari, legate de lumea exterioara. Si uite asa-i convinge pe dragii nostri protagonisti sa se omoare intre ei.
 Anime-ul spre deosebire de altele pe care le-am vazut nu-i foarte bloody. De fapt sangele in sine e roz si metodele de ucis sunt banale. Nu ramane nimeni fara diverse membre ale corpului & stuff like that. Chiar si dupa ce sunt gasiti vinovati si ucisi de Monokuma in diverse moduri ciudate nu prea iti arata cadavrele sau ceva creepy. E doar ideea. Fapt ce poate m-a si facut sa cred initial ca totusi poate nu-i omoara pe bune si totul e doar un joc.
Dar chiar si asa te tine totusi in suspans sa vezi cine a fost de fapt criminalul si nu in ultimul rand care-i treaba cu scoala asta?! Din pacate totul este dezvaluit la final si ramai absolut cu gura cascata. Recunsoc ca nu ma asteptam la asa ceva. Cand am citit despre joc eram doar curioasa cine ramane la final si cine se afla in spatele ursului, dar nu stiam si care-i treaba cu scoala. Ei bine, ma bucur ca nu m-am interesat si de asta si asa am ramas surprinsa de sfarsit. Tinand cont de descoperirile facut in ultimul episod finalul in sine e deschis, te lasa un pic in plop si parca ai vrea sa fi existat macar 5 minute in plus. Atat si totul ar fi fost perfect. Dar nuuu, te lasa acolo cu gura cascata si baga ending-ul. Noooo, why, why, why?!
Personajele sunt ok, nimeni care sa te calce pe nervi, unii chiar reusesc sa surprinda cu diverse secrete interesante. Cine mi-a atras mie atentia? In primul rand Toko Fukawa care initial pare cam neimportanta si mda, ce cauta si asta aici? Pai, sa zicem ca nu o sa dezamageasca pe nimeni prezenta ei in anime. Nu dau detalii cuz' ya know spoiler & stuff.
In al doilea rand ... nimeni. Restul personajelor au fost interesante dar, nimic impresionant la ele. Poate doar Chihiro Fujisaki programatorul (nimic nu-i ce pare a fi), Byakuya Togami the scion (in relatie cu Toko - sunt amuzanti amandoi) si Kyoko Kirigiri detectivul care in mod bizar mai 80% din anime nu-i prezenta. Apare in momente cheie si la class trial (in rest face pe the lone wolf din cand in cand mai dandu-i cate-o mana de ajutor personajului principal).
Din pacate nu pot sa dau prea multe detalii despre anime pentru ca absolut toate episoadele sunt importante adica no skipping for me XD


 Link~



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu